Saturday, 31 March 2012

Sinetron Nada Cinta

Assalamualaikum semua... Sinetron Nada Cinta tgh hott sekarang nie kan... hott ke..? kekeke... org saje jer.. haha.. Sinetron nie ada 244 episode.. sikit je kann, kann.. sikit la sangat.. ada tgk x cite Sinetron Putri yang Ditukar, alaa yang cite sdg d'tayangkan di TV3 sekarang niee.. lagi sikit, 676 episode jer.. sikit kann.. "makk aii sikit ko kata nyah".. hehe.. 




 Mungkin peminat dah ramai tau yang Sinetron Nada Cinta ni ialah kisah tentang kembar yang  bernama Nada dan Cinta, pelakon Mikha Tambayong telah melakonkan 2 watak serentak. Cinta dikatakan telah mati tetapi sebenarnya masih lagi hidup dan berada dalam hilang ingatan. Dalam episod 200 lebih nanti Cinta berpasangan dengan Marvin, Cinta akan dibantu oleh Marvin untuk memulihkan semula ingatannya. Nada pulak mengalami kemalangan teruk sehingga koma dan Cinta datang menyamar sebagai Nada. Nada telah mengalami koma selama 5 tahun, kemudian Ricky pulak ke London selama 5 tahun, dia dipenjara sebab dianggap sebagai terrosist (pengganas). Alolo siannya Ricky..


Ayoyo hensem nya Randy nie....


Senyuman dia mencairkan betul laa..kekeke

Rasti yang pada mulanya berpacaran dengan Ricky akhirnya putus... 'padan muka ko nyah'.. hehe


Nie Vito.. Vito mcm hero ke dua la... hehe.. hensem jgk dia niee..

Nie Alex dan Rasti... Rasti skrang nie dah baekk kan... Alex nie, xpenah2 nk insaf... dah la bajet hensem.. Bimo lagi cute laa... huhu

Nie Marvin... watak yg akan dtg.. hensem2 je dlm cite nie..

Nie pulak watak2 yg sdg ada skrg nie kan... kiri tu Martin... huhh buat org geram jer dia niee.. sama jgk dgn Alex tu, elok laa dah cousin, perangai pon mesti la sama kan... yg tgh tu plak Vanna..dia nie pon jahat.. jahat yaa amat... yg kanan tu nasib la baek.. dia la Flora, kekasih hati Vito..hoho

Nie Susan... mula2 jahat pastu dia baek.. dia jahat pon b'coz nk byr perubatan ayh dia...sian pulak tgk dia..nnt dia yg tolong Nada...

Nie bitch dlm cite ni, Nia... jahat sgala2 jahat laa.. rasa nk empok2 je dia niee.. and Rasti tu bkn ank Faris but ank...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tadaaaaaaa...!! ank Erwin rupenye... ingtkn Erwin nie jahat tp rupe2nye dia yg tolong slamat kn Nada...

Ending dia mesti larhhh best kn...semuanya happyy!!


Bagas akhirnya dgn..? dgn sape.. cuba tekaa
dgn Siska lorhh.. laen kan muka Siska.. comeyy

and Rasti dgn Alex jgk.. mmg sesuai pon..hahaha huishh siap ada ank 2 org ank lg tu.. bahagia betul..haha

amboi Vito seronok dia akhirnya dpt jgk dgn gugirl dia, Flora.. haha sesuai korang..

tudiaaa...akhirnya Cinta dgn Marvin...'amboi Mikha dua org lelaki la nie yg kau kawin dlm cite nie' hahahahha..

and last,

Ricky dgn Nada.. bahagia dorang.. dpt ank kembar jgk tu...hahah..



Last ending yang happy..!! bahagia semuanya...




Dibintangi oleh :


Mikha Tambayong  - Nada atau kembarannya Cinta / Mikha (Pacar Ricky)
Randy Pangalila - Ricky (Pacar Nada)
Michella Putri - Rasti (Pacar Alex, anak Erwin & Nia )


Donny Michael - Alex (Pacar Rasti)
Aditya Firmansyah - Vito (Teman baik Nada & Ricky, Pacar Flora)
Irene Justine  - Flora Cantika (Pacar Vito)
Dewi Sandra -  Rina (Ibu Nada)
Luna Maya  -  Susan (Ibu Martin)
Primus Yustisio - Erwin (Ayah Rasti)
Dicky Wahyudi - Faris  (Suami Nia)
Olla Ramlan  - Nia  (Ibu Rasti & Isteri Faris)
Derry Drajat - Fahmi (Ayah Vito)
Kieran Sidhu - Jerry (Pakcik Rasti, Adik Nia)
Ricky Djauhari - Martin (Anak Susan)
Putri Una - Vanna
Ajun Prawira  - Marvin (Pacar Cinta)
Indah Indriana - Farah (Adik Faris)
Bayu Septi Virguna  - Arga (Abang Ipar Ricky)
Louise Anastasia - Rianti (Kakak Ricky, Suami Arga & Ibu Tiara)

Monday, 19 March 2012

Puisi Oki Setiana Dewi buat Negeri Kelantan ^.^

NEGERI KELANTAN SEINDAH NAMAMU

Negeri Kelantan Seindah Namamu,
Tanah Rendah Sekebun Bunga,
Negeri Tadahan Wahyu, Cik Siti Wan Kembang,
Cukup Indah Namamu Seindah Negerimu,
Duhai Wajahmu Yang Indah,
Persis Jeddah, Yang Pernah Kulewati,
Taat Menjunjung al-Quran, Teguh Menggalas Syariat,
Yang Tidak Pernah Goyah,
Tersentuh Hati Kudusku Lantaran Aku Disini,
Biar Tidak Pernah Kuduga, Bertemu Dengan Seorang Ulama,
Yang Dicintai Rakyatnya,
Lalu Kuntum Rindu Yang Lama Tersimpan,
Terubat Jua Akhirnya,
Biar Sekelumit Cinta,
Beruntung Rakyatnya,
Menumpang Teduh Seorang Ulama,
Yang Lembut, Tapi Tegas Beribadah,
Yang Pengasih, Namun Tidak Goyah,
Pada Percikan Kealpaan Dunia,
Pasti Aku Merinduimu Lagi,
Entah Kapan Bisa Diubati,
Cuma Setitis Doa, Bisa Kutitip Buatmu,
Memacu Membangun Islam Bersama,
Semoga Kita Bertemu Kembali...


Puisimu sangat indah yang pernah ku dengar... Terasa ingin menitis air mataku apabila kamu membacanya disamping lagu Ketika Cinta Bertasbih... Puisimu membuat diriku bangga akan tempat kelahiranku... o.O'

Tuesday, 13 March 2012

"Kelantan ohh Kelantan"

Assalamualaikum uolls.. xjwb dosa.. hehe.. ayoyo lama x update blog nie... mana x nya, line lembab gila.. baru nie saya baru je balik dari Kelantan... ouhhh tempat kelahiranku.. yee saya lahir di Kelantan.. balik sana pun bukan nk pegi jln2 itu pun coz my Kaklong Shimah (my cousin) kawin.. haruslah dtg kan.. sempat jgk la g jln2.. penat dowhh 'ceh mcm aku pulak yg drive'.. asyik pegi sana je mesti tidur dlm kul 12 mlm.. huhu mlm hari tu abg saya ada bwk my family pegi minum air buah, huhh air dia fresh betul dari buah...saya order air buah mangga alolo sedapp.. order makanan plk semua duk order hamlet sardin coz kata kenyang laa mkn kenduri td.. saya plk nk mkn mee goreng, sbb dah pernah mkn dah mee nie...sedapp jgk so saya sorang yg order... smpai saje mee tu, saya sempat mkn berapa sudu jer, mulalah tngn2 dan mulut2 yg memanggil katanya nk try... last2 sikit je tinggal... mkn 1 sudu anak sedara (Sofea) pulak yg nak... weyylooo geram nya.. rasa nk menangis pon ada.. sabar je laa.. duk Kelantan nie best.. aahh rindu pulak masa duk kat Kelantan nie... nk pergi kedai pon dekat jalan kaki je.. sini kalo nk pergi kedai kena naik motor.. patut laa badan nie semakin naik... xmcm dulu.. kekeke.. kat sini makan je kejenya... pipi pon semakin tembam.. yg kawan saya nie suka sngt cubit pipi saya... haisshhh apa cubit pipi org nie kalau Randy Pangalila atau Kim Bum yg cubit xpe jgk... kekeke... 'gedikss la ko niee'.. badan dah la semakin naik... alolo nk buat mcm mane nie... ehhh ada iklan lalu laa ----> "pergi lah ke Slim World, London Weight Managment"...... haha bnyk la ko punya iklan... tahun nie dah la PMR.. uolls doakan laa untuk saya tau nnt... hehe...byee  ^.^