Friday, 26 February 2016

My Family


When I was just a little child
I began to see
I had a special family
Who is always there for me

A family that stands by you
No matter what you've done
Who picks you up and dries your tears
And points you to the sun

A family that laugh with you
And helps you see the good
A family that will love you
More than you thought they could

Since I was just a little child
I've been so very blessed
To have a special family
You simply are the best


Baru-baru ni Dawie ada post pasal nak recite poem untuk assesment kan? Ni lah tajuknya. Recite poem ni secara pairwork. Jadi hafallah 2 stanzas setiap sorang. Poem ni Dawie suka. Pasal ada banyak kena mengena dengan kehidupan kita. Nak citer ni πŸ‘‰πŸ‘ˆ Hari ni kakak Dawie dah balik Gemas dah, dgn Dahlia dan Zahra (niece) Setelah nak dekat setahun duk ngan kami. Kakak pregnantkan si Zahra aritu, pastu berpantang terus kat sini. Yelah, kami dah xde ma abah. Jadi kakak Dawie, Syikin dgn Dawie lah jaga dia masa tgh pantang walaupun xmcm berpantang mana pun. Haha hmm duk sini lama sbb suami kerja askar. Byk duty dgn pergi kursus. Kalau duk sana pun, duk sorang2 dgn anak2 kat rumah. Susahlah, tu yg duk sini terus. Banyak suka duka bersama. Hari ni dah balik. Terus rasa sunyi rumah. Sedih pulak 😞 Balqis, anak kakak sekolah kat sini. Ibu dia kata senang kalau dia nak balik sini. Lepas salam2 td si Balqis masuk toilet, ambik air sembahyang sbb nak mengaji dengan Syikin. Keluar dr toilet, mata dia merah, tgh mengaji pun terketar2. Abis mengaji terus menangis. Anak mana xsedih bila ibu dia balik sana dgn adik2. Dawie pun sebak. Menitis jgklah air mata πŸ˜… Haihh Dawie dibesarkan dgn family yg ramai. So bila masing2 dah besar, ada kehidupan sendiri dan one by one pergi duduk asing2, rasa xbiasa. Sbb tu bila diorang balik Dawie suka. Gaduh2 tu biasa lah. Tp tu lah, bila diorang xde kat rumah baru terasa kasih sayang diorang pastu tetiba rindu 😁

Monday, 8 February 2016

In LOVE ??



Dawie datang lagi. Haha xboleh nak fokus cari bahan assignment. Amacam tajuk? Gempak x? >.< Hmm ni nak story sikit. Berapa kali dah mimpi pasal dia. Mesti ada dia. Dawie dalam mimpi pun terkejut mcm mana dia boleh ada dlm mimpi Dawie. Haha seram pulak. "Dia" ?? Sape tu. Someone that I loikeee. Alahh suka gitu2 je. Mcm la korang xpenah suka sape2 kann? Huhu Anis dgn Ecah (BFF) kenal la kot. Anis ni suka kacau Dawie sbb dia study tmpt yg sama dgn Dawie. So tau lah rahsia2 mengarut ni. Haha and she's the one yg suka sebut panggilan president ni. Sis kennot, sis sensitif sikit dgr pasal president2 ni. Hahaha kalau ma ada ni mesti dia ckp anak dia dh gatal nk kahwin ** Xde lah. Nama pun mimpi, mainan syaitonn nirojim!! 
.
Ckp pasal jodoh ni kan, jujur Dawie ckp perempuan kot mana2 pun mesti dia cari yg handsome dulu tau. Tp dunnot worry lah sbb dtg lah sehandsome mana pun lelaki tp maruah wanita tdk dijaganya, perempuan tu xnak punya kat dia. And perempuan ni kalau dia jumpa lelaki yg tgk pun dah nyaman ** bab kata Ustaz Azhar Idrus, "apa tanda itu jodoh yg sesuai?" . " Bila kita tengok hati rasa tenang ", dan belum dgn layanannya yg baik, she'll know that he's the one. Handsome?? tolak tepi semua tu. Dawie pun, nakkan future suami yg menjadi seorang khalifah yg mampu membimbing Dawie ke syurga Firdaus. InshaAllah. Huhu gatai nohhh. Bye ^^







Assignmentsssss


Hye. Minggu ni masuk minggu ketiga dah untuk sem 2. Alhamdulillah everything being okay and doakan semuanya berjalan lancar utk sem 2 ni dan sem2 yg seterusnya. Amin. Minggu ni start belajar dah, sbb 2 minggu sebelum ni minggu add / drop . Tp hari ni sis cuti sbb kan Gong XI Fa Cai. Sis tgh cuti ni uollss muahaha. Tu pun 2 hari je la. Syukur. Duk main dgn minggu add / drop ni pening sungguh. Mana x nya, dah susun elok2 jadual tuptup ada satu subjek tu buat pembubaran tiba2. Dah la buat kelas hari sabtu petang. Grrr sis kennot. Haha sis drop lah subjek tu. Pastu cari ustaz nk isi borang manual sbb kelas dah full. Ustaz pulak xde dgn nombor fon ustaz pun xtau. Pening2 ** And 3 hari lepas ada someone informed yg subjek Dawie drop tu tukar pulak hari isnin. Add ler balik sbb jadual xbertembung. Huhu



And nk bgtau ni, assignment dah dpt. Haha -_- Kena cari poem, hafal and recite lah dpn students lain. Sobss sobs Dawie ni cepat nervous orgnya. Duk dpn org ramai perghhh menggeletar habis. T.T Macam manalah nk bg hilang nervous tu. Tgk org lain steady je, sis jealous. Okay lah nk cari bahan utk assignment sebenarnya ni. Kelain pulak dah ^^