Saturday, 31 March 2012

Sinetron Nada Cinta

Assalamualaikum semua... Sinetron Nada Cinta tgh hott sekarang nie kan... hott ke..? kekeke... org saje jer.. haha.. Sinetron nie ada 244 episode.. sikit je kann, kann.. sikit la sangat.. ada tgk x cite Sinetron Putri yang Ditukar, alaa yang cite sdg d'tayangkan di TV3 sekarang niee.. lagi sikit, 676 episode jer.. sikit kann.. "makk aii sikit ko kata nyah".. hehe.. 




 Mungkin peminat dah ramai tau yang Sinetron Nada Cinta ni ialah kisah tentang kembar yang  bernama Nada dan Cinta, pelakon Mikha Tambayong telah melakonkan 2 watak serentak. Cinta dikatakan telah mati tetapi sebenarnya masih lagi hidup dan berada dalam hilang ingatan. Dalam episod 200 lebih nanti Cinta berpasangan dengan Marvin, Cinta akan dibantu oleh Marvin untuk memulihkan semula ingatannya. Nada pulak mengalami kemalangan teruk sehingga koma dan Cinta datang menyamar sebagai Nada. Nada telah mengalami koma selama 5 tahun, kemudian Ricky pulak ke London selama 5 tahun, dia dipenjara sebab dianggap sebagai terrosist (pengganas). Alolo siannya Ricky..


Ayoyo hensem nya Randy nie....


Senyuman dia mencairkan betul laa..kekeke

Rasti yang pada mulanya berpacaran dengan Ricky akhirnya putus... 'padan muka ko nyah'.. hehe


Nie Vito.. Vito mcm hero ke dua la... hehe.. hensem jgk dia niee..

Nie Alex dan Rasti... Rasti skrang nie dah baekk kan... Alex nie, xpenah2 nk insaf... dah la bajet hensem.. Bimo lagi cute laa... huhu

Nie Marvin... watak yg akan dtg.. hensem2 je dlm cite nie..

Nie pulak watak2 yg sdg ada skrg nie kan... kiri tu Martin... huhh buat org geram jer dia niee.. sama jgk dgn Alex tu, elok laa dah cousin, perangai pon mesti la sama kan... yg tgh tu plak Vanna..dia nie pon jahat.. jahat yaa amat... yg kanan tu nasib la baek.. dia la Flora, kekasih hati Vito..hoho

Nie Susan... mula2 jahat pastu dia baek.. dia jahat pon b'coz nk byr perubatan ayh dia...sian pulak tgk dia..nnt dia yg tolong Nada...

Nie bitch dlm cite ni, Nia... jahat sgala2 jahat laa.. rasa nk empok2 je dia niee.. and Rasti tu bkn ank Faris but ank...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tadaaaaaaa...!! ank Erwin rupenye... ingtkn Erwin nie jahat tp rupe2nye dia yg tolong slamat kn Nada...

Ending dia mesti larhhh best kn...semuanya happyy!!


Bagas akhirnya dgn..? dgn sape.. cuba tekaa
dgn Siska lorhh.. laen kan muka Siska.. comeyy

and Rasti dgn Alex jgk.. mmg sesuai pon..hahaha huishh siap ada ank 2 org ank lg tu.. bahagia betul..haha

amboi Vito seronok dia akhirnya dpt jgk dgn gugirl dia, Flora.. haha sesuai korang..

tudiaaa...akhirnya Cinta dgn Marvin...'amboi Mikha dua org lelaki la nie yg kau kawin dlm cite nie' hahahahha..

and last,

Ricky dgn Nada.. bahagia dorang.. dpt ank kembar jgk tu...hahah..



Last ending yang happy..!! bahagia semuanya...




Dibintangi oleh :


Mikha Tambayong  - Nada atau kembarannya Cinta / Mikha (Pacar Ricky)
Randy Pangalila - Ricky (Pacar Nada)
Michella Putri - Rasti (Pacar Alex, anak Erwin & Nia )


Donny Michael - Alex (Pacar Rasti)
Aditya Firmansyah - Vito (Teman baik Nada & Ricky, Pacar Flora)
Irene Justine  - Flora Cantika (Pacar Vito)
Dewi Sandra -  Rina (Ibu Nada)
Luna Maya  -  Susan (Ibu Martin)
Primus Yustisio - Erwin (Ayah Rasti)
Dicky Wahyudi - Faris  (Suami Nia)
Olla Ramlan  - Nia  (Ibu Rasti & Isteri Faris)
Derry Drajat - Fahmi (Ayah Vito)
Kieran Sidhu - Jerry (Pakcik Rasti, Adik Nia)
Ricky Djauhari - Martin (Anak Susan)
Putri Una - Vanna
Ajun Prawira  - Marvin (Pacar Cinta)
Indah Indriana - Farah (Adik Faris)
Bayu Septi Virguna  - Arga (Abang Ipar Ricky)
Louise Anastasia - Rianti (Kakak Ricky, Suami Arga & Ibu Tiara)

0 comments: