Thursday, 14 January 2016

Rindunya alahai ;')

Assalamualaikum, hai. Tetiba rasa rindu dekat parents. Ye la, ma & abah duk jauh. Xdpt nk jumpa. Rindu tau x. Dawie mampu kirim doa je, baca yasin. Kadang tu sampai termimpi-mimpi. :') Diorang tgh bhagia tu. Tu yg lama xjenguk adik dlm mimpi. Hehe. Hmm xpayah nak berkias lg, sebenarnya parents Dawie dah balik jumpa penciptaNya. Abah pergi waktu Dawie form 1 bulan Mac 2010. Sakit jantung. Bahaya penyakit ni, tetiba mai serang. Ma pulak sebab cancer . Dr breast cancer ke brain cancer. Dugaan Dia bg mmg mencabar. Ma pergi masa sebulan lg Dawie nak SPM 2014. Sebelum ni Dawie ada tulis dlm blog ni tp Dawie dah delete. Emo sgt ayat dia. Hihi. Alahai rindu sungguh kat ma abah. Kadang tu tgk parents kawan mai jemput anak dekat u, rasa nak menjerit, menangis kuat-kuat. Tp xboleh la. Kang org ckp apa pulak ;p Jealous sungguh. Dawie cuma nk pesan jaga parents baik-baik tau. Bila diorang dah xde nnt, korang akan rasa sunyi sgt even family, kawan ada dekat dgn korang. Percayalah. Jangan sesekali sakitkan hati mereka. Parents ni makin tua makin jd budak2 blk. Perangai mcm budak2. Saat tu korang akan nmpk mereka comel sgt. :)) Sayang mereka & kalau boleh luangkan masa utk diorang. Bawah ni  gambar ma abah Dawie.


Waktu di Sabah. Rindu. Hukhuk



Abah :)



Abah waktu muda. Hensem x? Haha patutlah ma terpikat :D

0 comments: